Over Anneke

Inmiddels al weer 25 jaar stimuleer ik mensen om hun eigen unieke kwaliteiten te leren herkennen, erkennen en gebruiken.

Uiteraard begon ik dit vak met het idee om mensen te laten zien hoe zij zich leuk kunnen kleden. Maar ik ontdekte al heel snel, dat ‘er leuk uitzien’ niet een doel op zich is en dat het sterk verbonden is met het vermogen jezelf te waarderen en dus van binnen uit te voelen dat je gezien mag worden. Zonder dat gevoel ontbreekt iedere (uit)straling. Jezelf mooi en goed voelen gebeurt pas als je jezelf van binnen de moeite waard vindt. In dit proces zag ik een patroon, dat ik ook ervaren had in mijn loopbaan als docent textiele vormgeving, mijn grootste plezier toen en ook nu weer is mensen te zien groeien in hun zelfvertrouwen, in hun gevoel, dat ze meer zijn en tot meer in staat zijn dan ze tot dan toe gedacht hadden.

Ik zie, dat mensen niet altijd toe zijn aan de kleur en/of stijl die alleen uiterlijk goed doet. ‘ De veiligheid’ van bijvoorbeeld zwart moet je niet zomaar afnemen, dat neemt tijd en inzicht, veiligheid kiest een mens niet voor niets. Ook word mij steeds meer duidelijk, dat het feit dat de industrie bepaalt hoe wij ‘mooi’ moeten zijn voor sommige mensen een strop om de nek betekent, omdat ze niet aan deze idealen kunnen voldoen. Ik ben ervan overtuigd, dat het cliché ‘Ware schoonheid zit van binnen” een waarheid is als een koe. Mooie mensen zijn niet altijd uiterlijk perfect. Het is de idee van perfectie die maakt dat velen zich uitgesloten voelen, terwijl er zoveel innerlijk mooie mensen zijn die zoveel te bieden  hebben, als hun zelfvertrouwen maar mag groeien.

In dit hele proces ben ik uiteraard ook bij mezelf naar binnen gegaan en ik begon te begrijpen hoezeer mijn eigen uiterlijk mij vertelde hoe ik in elkaar steek en hoe verschillende gebeurtenissen in mijn leven een ander effect in mijn uiterlijk lieten zien. Ik ben steeds bewuster naar de mensen om mij heen gaan kijken en ik begon hun verhalen te begrijpen. Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden als iedereen op straat er goed gekleed uit zou zien, ik houd daar van, maar dat is het gevoel voor schoonheid dat mij typeert. Maar ieder mens is anders..

Verrijkt door deze inzichten ben ik begonnen met investeren in opleidingen die mij inzicht konden geven in de non-verbale aspecten van ons uiterlijk, in de identiteit van kleding, de psychologie achter mens en uiterlijk.

Mijn integraal/ holistisch imagoadvies werkt vanuit wie iemand in zijn diepste wezen is. Ik heb in dit werkproces ervaren, dat een ‘eigen stijl’ niet zomaar aangenomen kan worden. Een mooie winkel, een tijdschrift, een idool, dat kunnen wel aantrekkingskrachten zijn, maar ze laten slechts zien welk stukje van jezelf je bent kwijtgeraakt, dat is waarom ze je zo aantrekken. Jouw enige echte ‘eigen stijl’ zit in jezelf, is moeiteloos en geeft zelfvertrouwen. Ik ervaar het als heel bijzonder, dat ik mensen mag helpen dat stukje in zichzelf te leren herkennen of terug te vinden door te werken met hun eigen spiegel en kledingkast.

“Ik laat mijn klanten de kracht van hun eigen stijl herkennen, met daarbij de inspiratie en de moed om het te gaan uitdragen en ernaar te gaan leven!”

Anneke Dercksen – Bobeldijk

  • Integraal Imago Consultant
  • Kledingadviseur
  • Docent textiele werkvormen
  • Docent kleurenleer
  • Docent Imago
  • Expert Imagospel
  • Colour Comfort Coach
“Ieder mens is als een ruwe diamant, heel veel vlakjes om te polijsten, het resultaat wordt steeds ‘mooier’…en is nooit af!”

Maak vrijblijvend een afspraak

Klik hier of bel 06-27387778.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!