WORKSHOPS EN IMAGO-TRAININGEN

 

Werken aan het imago van de onderneming.

De deelnemers worden actief betrokken in de onderdelen. Zichtbaar wordt het effect van houding, energie, kleding en presentatie op het (zelf)vertrouwen.

“Alles moet kunnen”….Een aanname van deze tijd, maar pas op, daar zitten gevaren aan. Zeker, alles kan en alles mag, maar alles heeft ook een effect dat laat zich niet altijd onmiddellijk zien. Dat sluipt erin…  Zolang alles goed gaat lijkt het krediet aan de kant van het bedrijf, maar er zijn talloze redenen te bedenken waarom dat niet zo vanzelfsprekend hoeft te zijn. Slordige uiterlijke verzorging, een te jeugdig of te zacht voorkomen, of juist te streng, een nonchalante houding,  een autoritaire uitstraling of juist een autoriteit, al deze uitstralingen hebben vaak onbedoeld hun effecten op het resultaat dat beoogd wordt. In de meeste gevallen is kennis en kunde wel aanwezig, maar speelt de uitstraling parten. Soms zijn kleine inzichten en aanwijzingen voldoende om beter te presteren en toch comfortabel ‘jezelf’ te blijven.

Naast een informatief gedeelte werken we in de trainingen met diverse oefeningen waarin zelfinzicht en spiegelen effectieve en ook geliefde onderdelen zijn. In het overleg vooraf stellen we de inhoud samen, zoals recentelijk het verzoek om het thema ‘weerbaarheid en vitaliteit’ zichtbaarder te maken, maar het kan b.v. ook ’empathie’ of ‘deskundigheid’ zijn. Hoe maak je genoemde begrippen beter zichtbaar en voelbaar.

De kracht van Integraal Imago advies is niet een kwestie van “een imago aannemen“, maar de verschillende persoonlijkheden in tact houden, en toch een passende gemeenschappelijke uitstraling te doen ontstaan voor een optimale werksituatie.
 
Ook wordt gebruik gemaakt van onderdelen van Het Imagospel, een meer speels element waarmee onzichtbare of lastige onderwerpen op een luchtige manier aangeraakt kunnen worden. Met name de themaspelen  De eerste indruk en Innerlijk Uiterlijk zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Het aantal deelnemers is variabel, voor het onderwerp maakt het niet uit hoe groot de groep is, de oefeningen worden in groepjes uitgevoerd.

Een workshop met louter voordelen. Want als het personeel straalt, dan straalt ook het bedrijf!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE OP MAAT

Klik hier of bel 06-27387778.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!