Dit alleen al heeft gemaakt dat ik `losser` met mijn kleding en dus ook met mijn uitstraling naar buiten toe om ga.

BlueICT

Ietwat onwennig maakte ik kennis met Anneke. Je gaat toch naar iemand toe die heel veel kennis heeft van wat je uiterlijk allemaal over je innerlijk zegt. In ieder geval was dat het idee dat ik had. Na enkele minuten was mijn onwennigheid verdwenen en voelde ik mij zeer op mijn gemak. Een goede basis om mijn vraag in alle openheid te stellen. Deze was dat ik meer van mijn innerlijke spontaniteit tot uitdrukking wilde brengen in mijn uiterlijk, `het mag wel ietwat losser`.

Verrassend vond ik het dat ik eerst een aantal vragenlijsten in mocht vullen. Na het invullen en bespreken hiervan gingen we met kleuren doeken aan het werk. Het was mooi om zelf te zien hoe de combinatie van mijn uiterlijk en de verschillende stoffen en kleuren zoveel invloed op elkaar hebben.

De tijd tussen de afspraken en het werken met de opdrachten in die tussen tijd, maakte dat ik langzaam anders, bewuster naar kleding en kleur ben gaan kijken. Het fijne vind ik dat ik er nu mee kan spelen. Dit alleen al heeft gemaakt dat ik `losser` met mijn kleding en dus ook met mijn uitstraling naar buiten toe om ga.

Ik heb het zeer de moeite waard gevonden om bij Anneke dit traject te volgen. De rustige integere aanpak van Anneke, met daarin respect voor de eigenheid van mijn persoon, heb ik als heel prettig en waardevol ervaren. Op deze manier heb ik kunnen groeien in mijn eigen tempo. Ik kan nu bewuster kiezen hoe en wat ik in een bepaalde gelegenheid van mezelf wil laten zien.