Ik kreeg daardoor al een eerste idee van wat ik eigenlijk mooi vind. Gewoon door te kijken.

BlueICT

Met mijn 54 jaar ben ik (al lang) geen meisje meer, maar ik wil er ook niet ‘mevrouwig’ uitzien. Ik vind het lastig om goede kleding te kopen. Shoppen is sowieso nooit mijn hobby geweest. Na de zoveelste miskoop besloot ik hulp in te roepen van Anneke Dercksen. Ik las op haar site het woord ‘garderobeplanning’, en dat sprak me aan. Lekker praktisch. Maar, zo bleek later, daar kwam wel iets meer bij kijken dan samen mijn klerenkast doorploegen.

Anneke gaf me vooraf per mail wat huiswerk: (mode)plaatjes verzamelen die me aanspreken, en mijn klerenkast alvast ‘voorsorteren’. Ik kreeg daardoor al een eerste idee van wat ik eigenlijk mooi vind. Gewoon door te kijken.

Tijdens de bijeenkomst liet Anneke me zien en ervaren welke kleding écht bij mij past. Met welke kleuren, stoffen, dessins en modellen ik goed tot mijn recht kom. Wat ik met accessoires kan doen (veel dus!). En hoe ik miskopen kan voorkomen. Ze leerde me met andere ogen kijken naar mijzelf en mijn kleding, en vooral naar de combinatie van die twee. Anneke benoemde ook waarom bepaalde kledingstukken niet passen bij mij. En dat ruimt lekker op.

Of shoppen ooit mijn hobby zal worden, betwijfel ik, maar ik heb er wel meer plezier in gekregen om kleding en accessoires (veel dus!) te kopen.