DE THERAPEUTISCHE WERKING VAN KLEUR

Zit je niet zo lekker in je vel?

Waarom zou je rond blijven lopen met een last op je hart of je schouders? Het gevaar is groot dat je het nog gewoon gaat vinden ook. Dat je gaat accepteren dat dit nu eenmaal bij jou hoort. Het sluipt er soms in, je kunt het niet altijd omschrijven maar je hebt in ieder geval het gevoel dat je niet optimaal gelukkig in je vel en in je kleding zit.

Dat is toch niet fijn? Maar ja, wat moet je dan doen met zo’n onbestemd gevoel? Een dokter kan er niets mee, daarvoor is het misschien ook niet duidelijk genoeg en een psycholoog is zeker een brug te ver.

Blij en ruim ademhalen maakt dat je optimistisch en met een open gevoel in je borst in het leven staat en je uitdagingen niet uit de weg gaat.

Ik kan je daarbij helpen, met een aantal vernuftige instrumenten waarbij je kleurgebruik centraal staat en die verrassend makkelijk inwerken op hoe jij je voelt en hoe je beter kunt functioneren.

De rol van kleur

Kleur is overal en altijd om ons heen, maar het sterkst is de werking op ons lichaam in onze kleding. Misschien herken je dat een bepaalde kleur je altijd een fijn gevoel geeft en draag je dat kledingstuk daarom ook vaak. Dat kan zeker ook zwart zijn, want grappig genoeg kan zwart soms ook een fijn gevoel geven. De redenen daarvoor kunnen heel divers zijn. Wellicht zijn er ook kleuren die jouw kast niet in komen omdat jij die mogelijk niet fijn vindt aan je lichaam. Dat is dan wel interessant, want juist die kleuren kunnen je iets vertellen en een oplossing aanreiken voor iets waarvan jij zelf nooit gedacht had dat het kon. Gewoon door meer te begrijpen van jouw kleurgebruik.

Kleur ontstaat uit de stralen/energie van het zonlicht en daarmee is kleur een energetisch gegeven. Elke kleur heeft aantoonbaar een andere frequentie en karakter. Zo is rood vrij vurig, gepassioneerd en energiek. Heel anders dan het koelere beheerste en vertrouwen uitstralende blauw.

Wat is jouw karakter? Ben jij overwegend paars, met af en toe een vleugje opvliegend rood? Of ben je aards bruin, stralend zelfverzekerd geel of

misschien chic bordeaux? Niet alleen het zien van een kleur, maar ook de gedachte aan een kleur kun je inzetten om milde ongemakken en problemen op te lossen. Bovendien kun je met je kleurkeuze gevoelens en eigenschappen bijsturen.

Twee systemen: samen of afzonderlijk in te zetten

Colour Comfort Coaching

Denk er maar eens over na: je staat ‘s ochtends op en kiest je kleding voor de dag. Heb je je ooit afgevraagd waarom je voor een bepaalde kleur kledingstuk hebt gekozen en of het misschien je gedrag en emoties kan beïnvloeden of hoe anderen op jou reageren?

De kleuren die we dragen kiezen we namelijk niet voor niets. Kleuren doen iets met je gemoed en daarmee hebben de kleuren die je aan je lijf draagt ook direct effect op je gevoel en je omgeving. Het leven zit vol kleur. Zonder dat we het ons realiseren, gebruikt ons onderbewustzijn dit krachtige middel om onze diepste gedachten en gevoelens te communiceren via onze kleding.

Met Colour Comfort Coaching ervaar je hoe dat zit bij jou, hoe ziet jouw garderobe eruit? Kleurrijk, ingetogen, zwart…

We kijken naar de kleur van je kleding, want deze is:

  • Persoonlijk
  • Constant aan verandering onderhevig
  • Een reflectie van jouw emoties, gevoel
  • Makkelijk te veranderen
  • Door jou te bepalen

Leer de Taal van Kleur spreken en interpreteren en open daarmee de deur naar een dieper inzicht in jezelf. De relatie tussen kleur en gedrag, is een bewezen en krachtig middel om je leven in eigen hand te nemen. Het is een simpele manier om inzicht te krijgen in jezelf en anderen én om veranderingen aan te brengen in gedragspatronen en gedachten.

Colournostics

Colournostics is gebaseerd op een unieke combinatie van NLP en de psychologie van kleur. Je leert hoe je onderbewuste blokkades kunt omzetten naar positieve affirmaties.

NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren, is een erkende methode waarbij onderliggende onbewuste gedachten of beweegredenen bewust gemaakt kunnen worden.

Een voorbeeld: Je bent ergens heel erg bang voor, maar weet niet te duiden waarvoor. Als gevolg ga je je angstig gedragen. Terwijl, als je weet wat de angst is en waar die vandaan komt, dan kun je je opeens anders opstellen, je kunt makkelijker werken aan de oorzaak.

Als ondersteuning voor deze methode zetten we kleur in. Dat helpt om de vragen concreter en luchtiger te maken. Op deze manier wordt het oplossen van kleine en grotere problemen makkelijker en soms zelfs erg leuk.

Kleur is een krachtig fenomeen, het vertaalt onmiskenbaar je gevoelens en gedachten.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!