Hebben jouw kleren karakter?

Een capuchon met teddybont
Met bomen kun je praten, groente heeft een ziel en kleren hebben karakter, het wordt steeds gekker!
Kleren zijn gewoon leuk of niet leuk!

Precies, wat doen we toch altijd moeilijk over uiterlijk en kleren. Je pakt gewoon uit de kast wat je aanspreekt, toch!

Ik hoop van harte dat dat bij jou zo gaat, want bij de meesten van ons ontstaat op z’n minst wel eens twijfel als we voor de spiegel staan. Ik zal niet ontkennen dat ik daar ook wel eens last van heb.

En waar ligt dat dan aan?

Misschien ben je ontevreden over je uiterlijk, je lichaam of je gezicht en verzin je steeds weer een denkbeeldig probleem als je voor de spiegel staat.

Soms zit het in de situatie, wat ga je doen die dag. Soms mikt het nauw hoe je je wilt voelen. Misschien ontmoet je vandaag wel iemand waar je een goeie indruk op wilt maken. In het geval je ondernemer bent kan er nogal wat afhangen van hoe je je presenteert, dan kan het kleinste detail opeens zwaar wegen. Misschien moet je een presentatie houden en ben je dus en plein public opeens erg zichtbaar.. ( kwetsbaar)

‘Je moet aantrekken waar je je lekker bij voelt’, hoor ik mensen zeggen.

Precies, je moet je op je gemak voelen, maar juist dat kan je de kop, je relatie, een deal of een kans kosten.

Als je kleding je in de weg zit
Linda was een kei op het gebied van social media, maar het wilde maar niet lukken als zelfstandig ondernemer. Ze was klein van stuk, blond en tenger, een lastig uitgangspunt als het gaat om een overtuigende uitstraling. Ze koos de kleding die haar het fijne gevoel gaf erbij te horen.

Zo voelde zij zich prettig in trendy jurkjes en ze had ook juist een trendy winterjas gekocht met een capuchon en teddy bontrandje. Zo paste ze inderdaad wel bij het modebeeld van het seizoen, maar wat ze niet bij zichzelf zag en aanvoelde, was dat de vrolijke jurkjes het meisje in haar nog eens versterkten en dat het teddy randje langs haar capuchon dan wel in de mode was, maar in haar persoonlijke geval ook nogmaals de bevestiging van een kwetsbaar meisje.

De jas kreeg zonder bontrandje al een volwassener karakter, maar toen in overleg met de kleermaker de capuchon er ook af werd gehaald, had de jas opeens een volwassen uitstraling. De voorkeur van Linda voor jurkjes hoefde geen probleem te zijn, maar het soort (karakter) jurkje was cruciaal. Elk roesje was er één teveel en lieflijke bloempatroontjes zijn wel romantisch vrouwelijk, maar niet krachtig vrouwelijk. In het specifieke geval van Linda versterkten deze details wéér het meisje in haar en dat zat uiteindelijk in de weg naar volwassen ondernemerschap.

Innerlijk groeien door de juiste kleding
Linda begreep het principe en kreeg de smaak te pakken. Ze zag uiteindelijk heel goed dat het karakter van haar kleding niet alleen iets veranderde aan haar uiterlijk, maar vooral ook aan wie zijn van binnen was, haar persoonlijkheid.

Een aantal maanden verder in het proces vertelde Linda mij, dat ze zich zoveel sterker voelde in haar ondernemerschap. Bij netwerkbijeenkomsten stapte ze nu met meer plezier en zekerheid naar binnen, ze werd anders ook benaderd. Privé kon ze de capuchon los dragen, maar inmiddels begon ze die behoefte ook al kwijt te raken. Linda voelde zich niet langer het meisje. Linda was een volwassen ondernemende vrouw aan het worden.

Kijk eens anders in de spiegel
En dat is wat het karakter van je kleding met je doet. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?
Vult jouw kleding je aan in jouw gewenste gevoel of doel? Versterkt of verzwakt je kleding jouw uiterlijk, maar meer nog, versterkt je kleding jouw persoonlijkheid, of doet je kleding afbreuk aan wie je echt bent?

Mijn boek: De nieuwe kleren van de keizer
Kleren hebben dus karakter en die gaan een relatie aan met wie jij bent. Op de juiste manier toegepast kan je kleding je het geluk of het succes brengen dat jou toebehoort.

De Keizer gebruikte zijn kleding voor een dubieus doel. In zijn angst voor dom aangezien te worden, dacht hij, dat de prachtigste kleren hem het aanzien zouden geven waar hij zo naar hunkerde. De naakte waarheid bracht hem uiteindelijk het respect van zijn volk, hij stapte dapper door, beseffende dat hij letterlijk niets om het lijf had.

Je kleren kunnen je maken of breken, het herkennen van je eigen stijl is een groot goed.

Je eigen stijl geeft zelfvertrouwen, past altijd en maakt je op jouw unieke wijze ‘Mooi’.

Mijn boek geeft een inzicht in de kracht van je eigen stijl, die net zo uniek en divers is als er mensen zijn. Je eigen stijl beperkt zich niet tot je kleding. Je eigen stijl zit als een rode lijn in alles wat je doet, draagt en beleeft. Je bent en hebt overal je eigen stijl……

Voel je je niet gelukkig met je eigen stijl, maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Misschien zit het net als bij Linda in een kleinigheid..

www.studioultramarijn.nl/contact