Ieder mens is mooi!

Regelmatig krijg ik van klanten een aanbeveling naar aanleiding van een kledingadvies of een imagotraject. Dat zijn dankbare aanmoedigingen voor mij om mee aan de slag te gaan. Soms is het een compliment en soms is het een aanwijzing waar ik weer verder mee kom.

Deze week kreeg ik de volgende reactie n.a.v. een zin die ik vaak gebruik. Ze schreef:

“Ik vind dat je een mooi uitgangspunt hebt:  iedereen is al mooi.”

Dat vind ik dan weer zo fijn, dat deze zin haar is bijgebleven. Ik noem het vaak terloops op, ‘ieder mens is mooi’ en het is zó waar! Alleen jammer, dat sommige mensen daar voor zichzelf niet in durven geloven.

Ware schoonheid straalt door alles heen. Daar heb je geen leuke kleren voor nodig, daar hoef je niet slank voor te zijn of lange benen voor te hebben.  

Ware schoonheid komt van binnenuit en maakt bij anderen die jou zien staan, een fijn gevoel wakker. Je wordt ermee geboren.

Nou dat is dan mooi, want dan hoeft niemand meer een kleur- of kledingadvies.

Maar dát is dan weer een misvatting. Want heel veel mensen herkennen die onbe-vangen schoonheid in zichzelf niet meer en dat geeft dan weer onzekerheid bij het kiezen van kleuren en kleding.

Meestal wil je van mij dan horen wat je mooi staat, of wat je beter kunt aantrekken om goed voor de dag te komen. Daar zal ik je graag in adviseren, maar ik laat je in dat proces zeker ook ontdekken en voelen hoe jouw schoonheid eruit ziet en hoe je dat zelf in de spiegel kunt zien. Dat laatste is dan nog wel een puntje, want alles wat nieuw is moet wel wennen.

Mijn droom deel ik met jou

Zoals ik in mijn vorige nieuwsbrief al vertelde, werk ik aan een boek en dat gaat precies over deze dingen. Ik ben een klein jaar geleden moedig begonnen, omdat ik al een hele tijd een prikkel voelde. Wat me min of meer tegenhield, was natuurlijk de inhoud, hoe pak je dat aan. Het is niet niks, ben ik wel een schrijver, krijg ik al die witte bladzijden wel vol, iedereen kan dan lezen wat ik vind en nog veel meer angsten.

Ook dat proces wil ik graag met je delen, want het is misschien wel een sleutel om ook je eigen dromen waar te maken.

Mijn droom had zich vastgezet en bleef als een blij spook in me ronddolen, totdat hij op een gegeven moment eruit moest. Als de geest uit de fles van Aladdin. Op dat moment wist ik dat ik het moest gaan doen!

Naast mijn uitgangspunt dat alle mensen mooi zijn, heb ik ook een levensmotto dat mij over al mijn drempels heen tilt en dat is: ‘zonder bluf is het leven suf’, waarbij de bluf voor mij is, het stappen over de drempel, ‘het doen’! Deep down weet ik wel, dat ik het kan, maar ik had de moed nodig om het te gaan doen.

Mijn droom is, in mijn boek met jullie te delen, hoe dat eruit ziet, ‘alle mensen
zijn mooi’
, hoe kun je daar jezelf in herkennen en prikkelen.

Ik hou je op de hoogte!

Aanbieding!

Het voorjaar zit in de lucht, de zon laat zich weer zien, het is tijd voor KLEUR! Omdat Studio Ultramarijn dit jaar 10 jaar bestaat, bied ik tot eind april 2018 de kleurenanalyse aan voor de jubileumprijs van prijs van 65,- euro.

Neem voor meer informatie contact op via mijn website.