ZAKELIJK ZONDER PAK

Ben je een ondernemer die zichzelf serieus neemt?

Hecht je naast een doeltreffend PR beleid ook waarde aan de basis van je onderneming, namelijk jezelf?

Je eigen verkoopplaatje

De ene ondernemer vindt het onzin, de ander neemt het bloedserieus. Hoe je er ook over denkt, als ondernemer ben je het boegbeeld van je onderneming, je eigen verkooppraatje maar ook je eigen verkoopplaatje! Net als een valse noot in een muziekstuk of teveel zout in het eten, elk detail van jouw uitstraling heeft ontegenzeglijk effect op je zakelijk succes en meestal op een andere manier dan je zou vermoeden!

Hoezo zakelijk zonder pak?

Is dat een voorstel, ga ik je hier vertellen dat het zonder pak tegenwoordig ook wel kan…. Dat is niet wat ik bedoel, want dan zou ik meegaan in een soort trend en dat gaat voorbij aan de realiteit. Met deze uitspraak wil ik alleen maar aangeven, dat er vele factoren meespelen als het gaat om jouw zakelijke uitstraling, dat het kan met, maar ook zonder pak en dat het ene pak het andere niet is…

Wie ben jij als mens, hoe zit jouw zakelijkheid in elkaar? Voegt een pak daar iets aan toe en zo ja, moet dat dan perse ‘zakelijk’ zijn, of maakt dat jou juist ongeloofwaardig. Draag jij het pak of draagt het pak jou, is het je tweede natuur, of wek je met het pak een indruk die je niet waar kunt maken! Spreekt het pak jouw taal of spreekt het pak je tegen en als een pak dan niet functioneel is, wat voor effect heeft jouw uitstraling dan op je zakelijk succes?

“Een pak past pas een uiterlijk als het innerlijk past!”Van Guyen

Hoe breng jij jezelf in beeld?

Misschien heb je een beroep waarbij je geen pak aan hoeft, wat is dan jouw meest krachtige verschijning? Hoort netjes bij jou, is nonchalance je kracht of juist je valkuil, hoe oefen jij je vak uit? Ook zonder pak staat voorop: wie ben je en hoe breng je jezelf IN BEELD! Breekt je kleding je af, vult het je aan, brengt je kleding jou in balans met wie je bent en het doel dat je bereiken wilt, welke informatie geeft JOUW BEELD onbewust aan de buitenwereld af.

Natuurlijk gaat het ook om wat je weet, maar het doel dat je nastreeft is afhankelijk van een cruciale factor en die heet ‘uitstraling’. Kort gezegd:

Wie ben je en hoe breng je jezelf bewust, maar meestal onbewust IN BEELD?

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor mijn nieuwsbrief.

Inschrijven!