Jouw persoonlijke kleur

Vind je het lastig om kleuren te combineren, zie je niet goed welke kleuren je goed staan? Een goed kleuradvies is zeker geen overbodige luxe. Je ontdek hoe je niet alleen een kleur zelf kunt gebruiken, maar ook hoe je kunt spelen met licht en donker, met heldere of juist gepoederde effecten.

Kleur voel je

De kleur van je kleding zit direct op je lijf waardoor het effect zo direct voelbaar is voor jezelf en zichtbaar voor anderen. Kleur verbindt zich feilloos met je persoonlijkheid. Met kleur kun je jezelf krachtiger, lieflijker, zachter, scherper laten ogen. Kleur is als het ware een katalysator tussen je gevoel en de buitenwereld.

Zo ga ik te werk

De kleurenanalyse voer ik met zorg uit, met oog voor jouw wensen en gevoelens. Het is pas geslaagd als het een verruimend blij gevoel oplevert, met nieuwe inzichten en vooral inspirerende mogelijkheden.

We beginnen met de eventuele vragen waar je een antwoord op zoekt. Stapsgewijs kijken we naar de mogelijkheden en hoe je te werk kunt gaan.

Ten slotte zullen we na de analyse aan de hand van door jou meegebrachte kleding de kleuren toepassen. Zo brengen we het advies meteen in je eigen praktijk.

De kennis die je je met dit kleuronderzoek eigen maakt, bezorgt je je leven lang plezier

Onderdelen van het advies

Als docent Kleurenleer en Kleurenanalyse aan de Regien Strategier Opleidingen ben ik bekend met vele kleursystemen. Ik werk bij voorkeur met het 78 Color System® van onze opleiding, dat is ontwikkeld door Regien Strategier. Het systeem kent geen grenzen in tegenstelling tot bijvoorbeeld het seizoenensysteem. Het geeft een breed inzicht in het effect van de kleur van je kleding op de gezonde uitstraling van je gezicht, maar er zit daarnaast nog een grote meerwaarde in dit systeem. De verschillende karaktereigenschappen van de kleuren brengen heel mooi verschillende persoonlijkheidskenmerken in beeld , waardoor je bewuster je kledingkleur leert inzetten voor het sturen van je emoties en je persoonlijke uitstraling . Het is verfijnd, het verdiept en vertaalt feilloos jouw innerlijke kleurbehoefte.

Een kleurpalet/waaier is bij voorkeur een goeie steun in de rug die ruimte laat voor eigen keuzes en is vooral niet dwingend. Het persoonlijke palet van het 78 Color System® is veelzijdig en inbegrepen in het advies.

Heb je een voorkeur voor een ander systeem dan neem ik dat uiteraard mee in de analyse.

LIEVER MINDER KLEUR

Ook dat kan met het 78 Color System®, voor mensen die niet echt van kleur houden, of voor wie kleur te druk is. Ook dan zijn het uiterlijk en kleding vaak – of misschien wel juist – een punt van constante aandacht of onzekerheid. Een speciaal ontworpen systeem, met bijpassende kleurkaarten, biedt dan de mogelijkheid om te ontdekken dat er ook in de basiskleuren heel veel effecten mogelijk zijn. Er is namelijk ook hier sprake van het spel van licht en donker, van warm en koel, van helder en gedempt.

HAARKLEUR (met foto haarstalen)

Een belangrijk onderdeel van het kleuradvies. Aan de hand van prachtige haarstalen kan iedere gewenste haarkleur worden besproken. Goed overleg met een deskundige kapper over haarkleuren is geen overbodige luxe. Ook daar kan ik je in adviseren.

GRIJS HAAR                                                                                                                                          Op grijs haar rust nog steeds een taboe. Toch zijn er heel veel vrouwen die het verven beu zijn en dat zijn echt niet allemaal oudere vrouwen. Grijs is zo af en toe zelfs een modekleur, dan wordt het haar dus grijs geverfd, of met berkenshampoo gebleekt. Oud zijn zit van binnen, het is niet leeftijd gebonden. Kijk maar eens om je heen naar vrouwen die hun grijze haar met charme dragen. Het geheim van mooi grijs haar is een goed geknipte coupe en een vleugje kleur op het gezicht. Ook het kleurgebruik in de kleding kan een wezenlijk verschil maken.

SIERADEN (met foto metaalkleurstalen)

Benieuwd naar welk metaal jou siert? Goud, zilver, misschien zelfs wel koper…. Mat of juist hoogglanzend, licht, donker of geoxideerd? De metaalkleur van sieraden kan niet alleen je kleding maken of breken, maar het tekent ook je huid.
Aan de hand van nagebootste metaalstalen kunnen we vergelijkenderwijs de effecten laten zien.

Make-up die past bij jouw huidskleur (met foto SSC)

Als je daar behoefte aan hebt, kunnen we ook met make-up aan de slag. Ik werk met twee merken, beide zijn anti-allergisch en niet op dieren getest:

  • Art of Image, een gerenommeerd merk op basis van een vloeibare make-up
  • Skin Color Solutions, een 100% natuurlijke minerale make-up. Dit prachtige product, gekoppeld aan en ontwikkeld vanuit het 78 Color System ®, heeft voor elke huidskleur een exacte match. Nooit meer zoeken naar de juiste kleur dus. Voor zomer en winter een tintje verschil en onbeperkt houdbaar.

Make-up pas ik toe als je het wenselijk vindt, of als ik ervan overtuigd ben dat het iets toevoegt. Door het samen te doen, maak je jezelf ook de handelingen eigen.Het zelf aanbrengen is een voorwaarde om het te gaan gebruiken.

De producten zijn, voor zover op voorraad, in de studio te koop of worden na bestelling thuis afgeleverd.

TARIEVEN

Een kleuradvies duurt 2 uur en kost € 95,- Inclusief een kleurpalet

Opgemaakt de deur uit € 15,- extra

Referenties:

[testimonial_view id="3"]

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!