Mooi grijs is niet lelijk

Mannen zijn jagers en vrouwen baren kinderen. Dit blijkt na onderzoek een verklaring te zijn voor het feit, dat vrouwen met grijs haar zich oud gaan voelen. Grijs was vroeger oud en dus niet vruchtbaar, dus telde je in dat opzicht niet meer mee.

Tja, er zijn veel ideeën die wij onszelf zo hebben eigen gemaakt, Je hoort zo vaak mensen zeggen :,, Je moet met je tijd mee gaan”! Oké, laten we dan het idee van ‘grijs is oud’ ook eens nader beoordelen.

Zo hoorde ik laatst op de radio een jonge zakenman verkondigen, dat hij niet kon wachten tot het grijs aan zijn slapen zou verschijnen, want als je als man in de zakenwereld gaat ‘grijzen”’, dan wordt je serieuzer genomen, want grijs is in het zakenleven een teken van wijsheid!

Dat klopt, grijs heeft ook nog een andere associatie namelijk ‘wijsheid’, maar kennelijk is dat bij vrouwen nog niet doorgedrongen. Het is maar net waar je voor jezelf de focus legt.

Ik kom in mijn praktijk vele vrouwen tegen, die zich niet prettig voelen bij het eeuwige haar verven, de uitgroei die snel zichtbaar wordt, het stapelen van de verfstoffen, waardoor het haar altijd rood op kleurt, droog, dof en poreus wordt, om nog maar te zwijgen over de giftige verfstoffen, die nog steeds mee kunnen spelen in ernstige aandoeningen en die zeker ook slecht zijn voor ons milieu.

Maar ja, grijs haar maakt oud…

Lieve vrouwen, kijk nu eens goed om je heen! Grijs haar maakt niet oud, zolang de mens onder dat grijze haar maar jong van hart is en er verzorgd uit ziet. Er zijn inderdaad vrouwen die er met grijs haar oud uit zien, maar die waren al oud, ook toen ze nog jonger waren.

Als je goed kijkt , dan zie je héél véél bijzonder charmante en soms zeker ook sexy vrouwen met grijs haar, jong van hart en goed gekapt, heerlijk vrij van al die dure en giftige verfstoffen, nooit meer uitgroei en wat je uitspaart besteed je aan een goeie kapper en een gepaste make- up.

In de maatschappelijke discussie over emancipatie en gelijke rechten moeten we misschien ook maar eens de discussie openen over de onzin van grijs haar en oud zijn. Oud zijn zit niet over, maar tussen je oren.

Als je je haar verft, omdat je het kleureffect prachtig vindt, dan moet je het zeker blijven doen, in alle andere gevallen kan ik je laten zien, dat ook jij er wijs, charmant en wellicht ook sexy uit kunt zien met grijs haar!