27,50 euro

Bestellen: https://www.studioultramarijn.nl/contact

'MOOI' is de kracht van je eigen stijl

Met dit boek spoort Anneke Dercksen – Bobeldijk je als lezer aan om eens anders naar je uiterlijk en je kleding te kijken.

Waarom draag je de kleding die je draagt? Welk verhaal vertelt jouw uiterlijk over jou aan anderen? Wat is de invloed van je uiterlijk en je kleding op wie je nu bent, maar ook op wie je wilt worden? Geef vorm en betekenis aan jezelf, door te herkennen wat innerlijk en uiterlijk echt van jou is.

De maatschappij lijkt gefocust op ‘MOOI’ zijn als voorwaarde voor succes en geluk, maar je uiterlijk is zoveel meer dan een kapstok voor kleren. Wat zou er gebeuren als je anders naar jezelf in de spiegel zou kunnen kijken. Kleding is een prachtig instrument, waarmee je sturing kunt geven aan je identiteit. Maar doe je dat vanuit gevestigde normen en sociale druk of puur vanuit je hart?

Staat je uiterlijk in de weg van wie je zou willen en kunnen zijn, of is het mogelijk jezelf te ontplooien door vanuit je innerlijk naar je uiterlijk te kijken.

Je eigen stijl zit in jezelf, zie dit boek als je spiegel.

---------------------

De verkoopprijs is 27,50 , maar als je mij persoonlijk benaderd kan ik je 10% korting bieden.

Ik stuur het naar je toe als je in het bericht je adresgegevens achter laat.

Misschien wil je dat ik het boek signeer, geef dat dan ook aan en eventueel een speciale tekst als dat gewenst is.

De laatste dag van de maand verloot ik onder de verkochte boeken een advies naar keuze van 2 uur.

Veel plezier met het boek!

--------------------------------------------

Het boek is gelanceerd en nu dus ook te koop!

Gisteren, 1 september is het eerste boek onthult onder veel belangstelling en in een feestelijke sfeer met live muziek van het Wouter Bekkering kwartet in de Theaterkerk Hemels in Twisk.

Geweldig, wat een feest! Bijna 100 mensen waren er aanwezig, een glaasje bubbels bij het binnenkomen. 

De mensen die aan het boek hebben meegewerkt werden in het zonnetje gezet en bijna 100 boeken zijn op deze eerste dag al verkocht of geschonken.

Het boek is vanaf vandaag overal verkrijgbaar of bestelbaar.

------------------------------------------

Succesvol afgerond dankzij jou!!

Wouw, dat waren spannende weken en dankzij jullie support ben ik met een heel fijn gevoel aan de eindstreep beland.

96 Donateurs hebben op hun eigen manier gehoor gegeven aan mijn oproep, dat voelt heel bijzonder. Jullie financiële bijdrage is meer dan welkom, maar ook de wensen die jullie er steeds aan toe voegden hebben mij ontzettend blij gemaakt in dit hele proces. Gaandeweg komt er steeds meer bij kijken om een boek op een juiste manier uit te geven. Maar mijn stelregel is, dat als ik A ( Anneke) zeg, dan zeg ik ook B (Bobeldijk). :-)            

De laatste loodjes zijn nu nog even intensief. De lay-out vraagt veel aandacht en daar ben ik dagelijks bij betrokken. Vooral foto's vormen een enorme klus. Het is een boek met veel beeldmateriaal en met de huidige AVG is dat niet makkelijk. Ook rechten van allerlei publicaties die ik heb gebruikt moeten worden opgevraagd en brengen extra kosten met zich mee. Maar over twee weken is het klaar voor de drukker en kunnen Fabian www.fabdesign.nl, Ingird www.energievantaal.nl, Rianne www.riannenoordegraaffotografie.nl en ik eindelijk uit gaan rusten.

In de tussentijd zet ik ook alles in werking om jullie een bericht te sturen over de tegenprestaties. Mijn dank is groot! Een warme omhelzing en een stijlvolle groet als dank!

Anneke                                                      -------------------------------------------   

1 maand geleden Laatste loo(d) (t)jes! Op alle fronten is het druk. Overal wordt gewerkt aan de afronding, De crowdfunding en de laatste hand aan het boek, ze lopen tegelijk af. Het boek heeft bijna zijn vorm gekregen.

Over een week is de pro forma vorm klaar en dan gaat Fabian eerst een weekje op vakantie. In die week heb ik de tijd om rustig door de inhoud te gaan om te zien, maar vooral om te voelen, of dit het is wat ik heb bedoeld. Niet dat er meer veel veranderen kan en zal, maar het is heel anders als je de tekst leest in de nieuwe lay-out, dan dat je hem voor je hebt zo als je dat noemt, als platte tekst op de computer.

Morgen buigt Fabian zich samen met Rianne over de professionele foto's. Die moeten voldoen aan de kwaliteit die Rianne voor staat. 100 foto's maken en daar uiteindelijk 3 foto's uit sorteren die echt door de beugel kunnen en ook die moeten dan nog bewerkt worden. Het is boeiend om deze processen van dichtbij mee te maken. Het maakt dat je met een ander oog en oordeel naar vakmensen gaat kijken.

1 Augustus, dan moet alles bij de drukker liggen, die heeft dan nog een maand de tijd om proefdrukken te maken en een eerste exemplaar. Dan is er nog een laatste mogelijkheid om een noodzakelijke verandering aan te brengen.

Over 6 dagen eindigt ook deze crowdfunding. De laatste loodjes wegen zwaar. Het bedrag is nog niet rond, dus ik moet er nog even aan trekken. Elke hulp in de vorm van het verspreiden van het project via FB of mondeling is van harte welkom. Ik ga de eindstreep bereiken,dat weet ik zeker, maar een steuntje in de rug is altijd welkom. Een stijlvolle groet vol stijlvolle moed, van Anneke

Wil je me helpen dit mooie project te verwezenlijken? Ik doe er graag iets voor terug. Klik op onderstaande link en lees meer over de mogelijkheden. Onderaan de pagina heb ik ook alle updates geplaatst, met informatie over de vorderingen en de inhoud van het boek.

https://www.voordekunst.nl/projecten/9010-mooi-is-de-kracht-van-je-eigen-stijl-1

‘MOOI’ is de kracht van je eigen stijl

Beeldende persoonlijke verhalen over ‘mooie’ mensen, je eigen stijl herkennen en vooral dicht bij jezelf blijven.

Vanuit mijn vakgebied Imago Coaching, heb ik met het schrijven van dit boek een antwoord gezocht op de vraag waarom uiterlijk en kleding zo'n grote impact hebben op ons zelfvertrouwen, geluk en succes. We zijn allemaal verschillend van elkaar. Stuk voor stuk uniek in hoe we eruitzien en in wat we kunnen. De mode biedt ons een grotere variatie aan mogelijkheden dan ooit tevoren. De kunst is dicht bij jezelf te blijven

‘MOOI’ is de kracht van je eigen stijl

brengt de eigen stijl van 11 doorsnee mensen in beeld. Allemaal hebben ze een duidelijk levensverhaal dat verklaart waarom ze eruit zien zoals ze eruit zien en waarom ze de (kleding)keuzes maken die ze maken. Deze verhalen worden aangevuld met inzichten en ervaringen uit mijn praktijk. Ik hoop je met dit boek te inspireren om je eigen schoonheid dicht bij jezelf te zoeken.

CROWDFUNDING: mag ik je wat vragen?

Een boek schrijven en produceren kan niet halfslachtig. Daarom heb ik ervoor gekozen om gebruik te maken van crowdfunding. Ik wil met dit boek de kennis en inzichten delen die ik in de loop van de jaren heb opgedaan, om zo een andere kijk op uiterlijk en kleding te laten zien. Je fijn voelen met het uiterlijk dat je hebt én daardoor makkelijker aanvoelen welke kleding jou kan ondersteunen om zelfvertrouwen te ervaren en te gaan doen waar je goed in bent.

Een deel van het boek heb ik zelf gefinancierd, maar voor een ander deel vraag ik je hulp in de vorm van sponsoring. Daar doe ik graag iets voor terug in de vorm van een passende tegenprestatie. Voor meer informatie verwijs ik je naar onderstaande link van Voor de kunst. Ik dank je alvast voor je tijd en hoop dat ik op jouw steun mag rekenen om de boodschap van mijn boek te verspreiden!

Warme groet,
Anneke

https://www.voordekunst.nl/projecten/9010-mooi-is-de-kracht-van-je-eigen-stijl-1

Ik heb er maanden lang in al mijn blogs over gesproken en nu is het klaar. Het geheel is in handen van de tekst redacteur en de vormgever. De afgelopen week ben ik begonnen met de laatste inspanning. Om de kosten voor de drukker, de fotograaf en de vormgeving te kunnen betalen heb ik me aangesloten bij het crowd-funding platform Voor de Kunst.

Mijn campagne ging vorige week van start en levert nu al vele reacties en donaties op. Geweldig is dat hartverwarmende enthousiasme! Door middel van een paar extra nieuwsbrieven houd ik jullie gedurende de looptijd van deze campagne op de hoogte van de vorderingen van het boek. Dat is nog 29 dagen. Tot die tijd brengt de onderstaande link je bij mijn campagne pagina:

https://www.voordekunst.nl/projecten/9010-mooi-is-de-kracht-van-je-eigen-stijl-1

Ik zal iets meer vertellen over het boek. De fotoreportages zijn gemaakt door Fotografe Rianne Noordegraaf.

Rianne is een vakvrouw, die o.a. prachtige portretfoto’s maakt. De opdracht die ik Rianne meegaf, was om een aantal door mij geselecteerde personen te fotograferen. Het was de bedoeling, dat daarbij het uiterlijk, dus ook de kleding, maar ook de leefomgeving en de manier doen duidelijk in beeld zouden komen. Een complete indruk dus van kledingstijl- en leefsstijl. De foto’s en verhalen maken zichtbaar en voelbaar, hoezeer je eigen stijl verweven zit in veel meer dan alleen je kleding, het is je identiteit, het is wie je bent.

De foto’s, maar ook het boek in z’n geheel gaan dus niet over mode of er ‘mooi’ uit zien, maar over het vinden van je persoonlijke stijl, om vervolgens een beter bewustzijn te ontwikkelen van de relatie tussen je uiterlijk, je kleding en de mens die je van binnen bent. Ik ben met Rianne bij alle geportretteerden thuis geweest, dat was een hele onderneming. Met alle apertuur, de verschillende belichtingen en soms ook wachten tot de zon wat minder helder scheen. Rianne heeft een prachtig oog voor het kiezen van de juiste enscenering, soms moest daar van alles voor opzij, of we moesten juist naar buiten in weer en in wind, op een boot of bij een favoriete auto. Maar altijd werden het weer bijzondere plaatjes die de unieke stijl van de personen in beeld heeft gebracht. In de volgende nieuwsbrief zal ik jullie verder bijpraten over de vorderingen en de inhoud, zodat je een idee krijgt van wat er allemaal kwam kijken bij het tot stand komen van dit boek. Dat geeft meteen een beeld van waar de donaties voor gebruikt worden.

https://www.voordekunst.nl/projecten/9010-mooi-is-de-kracht-van-je-eigen-stijl-1

Nog 24 dagen te gaan en bij deze weer mijn hartelijke dank voor de bijdragen tot nu toe. Wat me daarbij nog het meest raakt, dat zijn de hartverwarmende wensen die iedereen erbij schrijft. Alleen daarom al zou ik je aan kunnen raden zelf ook eens zo’n uitdaging aan te gaan.

https://www.voordekunst.nl/projecten/9010-mooi-is-de-kracht-van-je-eigen-stijl-1

Maar alle gekheid op een stokje,… het is geen peulenschil! Neem nou alleen al de titel. Ik heb er wel 200 bedacht. Heel lang heb ik geleund op ‘De nieuwe kleren van de keizer’, maar gaandeweg het schrijven dekte dat niet de lading van de inhoud en daarnaast merkte ik dat niet iedereen het sprookje kende. Weg titel en verder denken en vooral voelen.

Het boek gaat over voelen, over ervaren wat echt bij jou past in je uiterlijk, maar eigenlijk in je hele levensstijl en zo is dit boek ook geschreven vanuit mijn gevoel en ervaringen. Uiteindelijk was de titel ,‘MOOI’ is de kracht van je eigen stijl, een titel, die stond als een huis, het juiste gevoel, de juiste lading. En dat is dan nog maar de titel Een nieuwsbrief, een blog of misschien nog beter in het geheugen liggend, een opstel, dat kan menigeen al behoorlijke kopzorgen opleveren. Ik heb het schrijven van korte stukjes altijd erg leuk gevonden. Mijn vader was schrijver van hele mooie Westfriese verhalen, dus prikkels genoeg om mijn uitdaging aan te gaan. Nu alweer 2,5 jaar geleden begon ik met veel energie. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik begonnen ben, maar zoals met zoveel dingen is het maar goed, dat je van tevoren niet weet wat waar je aan begint.

Ik heb het boek wel 30 keer geschreven Mijn chaotische geest is een verzamelplaats van ontelbare ideeën en impulsen, daaraan geen gebrek. Wat meer energie heeft gekost was het kanaliseren van dit alles. Hoofdstukken indelen met in elk hoofdstuk weer een relevant onderwerp, dat het hoofdstuk daarvoor logisch aanvult en geen overlap maken met een paar hoofdstukken verderop, zelfs niet in enkele zinnen! Ik begon met pen en papier, dat voelde vertrouwd, je kunt terug bladeren, maar mijn eigen handschrift was al snel niet meer te lezen. De computer lijkt dan beter, maar de velletjes zijn lastig naast elkaar te leggen en al gauw weet je niet meer wat je waar hebt opgeschreven. De computer is ook danig aan rust toe.

Ik heb heel erg veel te danken aan de hulp van mijn kundige tekstschrijver Ingrid Peeters. Ingrid is van oorsprong Belgische en haar taalgevoel is heel zuiver. Wij voelen elkaar geweldig aan, zij mocht me de kleinste kleinigheden, maar ook de grootste missers onder ogen brengen. Ook als ik weer eens een iets toe had gevoegd, omdat het zo’n goed voorbeeld was in mijn ogen. Door één detail te verander gaat vaak de hele context verschuiven! Deze week waren we samen klaar. Alles ligt nu in de handen van Fabian, maar daarover in de volgende update.

Gedurende de periode van deze crowdfunding, nu dus nog 24 dagen zal ik om de paar dagen iets meer vertellen over het ontstaan van dit boek. Het schrijven was een heerlijke klus, maar er komt meer bij kijken dan alleen dat. Mag ik je uitdagen om me bij dit laatste klusje te steunen.. ik ben je bij voorbaat enorm dankbaar! Hieronder vind je de link naar mijn crowdfunding profiel bij Voor de kunst.

https://www.voordekunst.nl/projecten/9010-mooi-is-de-kracht-van-je-eigen-stijl-1

Tot het volgende bericht!