Over Anneke

Inmiddels al weer 25 jaar stimuleer ik mensen om hun eigen unieke kwaliteiten te herkennen, erkennen en gebruiken.

Ik begon dit vak met het idee om mensen te laten zien hoe zij zich leuk kunnen kleden. Maar ‘er leuk uitzien’ is niet een doel op zich, het is sterk verbonden met het vermogen jezelf te waarderen. Zonder dat gevoel ontbreekt iedere (uit)straling. Jezelf mooi en goed voelen gebeurt pas als je jezelf van binnen uit de moeite waard vindt. In dit proces zag ik een patroon, dat ik ook ervaren had in mijn loopbaan als docent textiele vormgeving, mijn grootste plezier en doel toen en ook nu weer is mensen te zien groeien in hun zelfvertrouwen.

Mensen zijn niet altijd toe aan de kleur en/of stijl die hun uiterlijk goed doet en dat is niet erg. Verandering in uiterlijk gaat gepaard met een verandering in je gevoel en dat vraagt tijd. Ook word mij steeds meer duidelijk, dat het feit dat de industrie bepaalt hoe wij ‘mooi’ moeten zijn voor sommige mensen een strop om de nek betekent. Mooie mensen zijn niet altijd perfect van uiterlijk. Ik werk daarom graag aan het innerlijke vertrouwen, dat je uiterlijk moet passen bij wie je bent. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.

In dit hele proces ben ik uiteraard ook bij mezelf naar binnen gegaan en ik begon te begrijpen hoezeer mijn eigen uiterlijk mij vertelde hoe ik in elkaar steek en hoe verschillende gebeurtenissen in mijn leven een ander effect in mijn uiterlijk lieten zien. Ik ben steeds bewuster naar de mensen om mij heen gaan kijken en ik begon hun verhalen te begrijpen. Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden als iedereen op straat er goed gekleed uit zou zien, ik houd daar van, maar dat is het gevoel voor schoonheid dat mij typeert. Ieder mens mag dat anders ervaren..

Verrijkt door deze inzichten heb ik geinvesteerd in opleidingen die mij inzicht konden geven in de non-verbale aspecten van ons uiterlijk, in de identiteit van kleding, de psychologie achter mens, kleur en uiterlijk.

Ik heb in mijn werkproces ervaren, dat een ‘eigen stijl’ niet zomaar aangenomen kan worden, dat kost tijd en zelfinzicht. Een mooie winkel, een tijdschrift, een idool, het zijn inspiratiebronnen. Je ‘eigen stijl’ zit in jezelf, is moeiteloos en geeft zelfvertrouwen. Ik ervaar het als heel bijzonder, dat ik mensen mag helpen dat stukje in zichzelf te leren herkennen of terug te vinden door te werken met hun eigen spiegel en kledingkast.

“Ik laat je de kracht van je eigen stijl herkennen, met daarbij de inspiratie en het lef om het uit te dragen!”

Anneke Dercksen – Bobeldijk

  • Integraal Imago Consultant
  • Kledingadviseur
  • Docent textiele werkvormen
  • Docent kleurenleer
  • Docent Imago
  • Expert Imagospel
  • Colour Comfort Coach
“Ieder mens is als een ruwe diamant, heel veel vlakjes om te polijsten, het resultaat wordt steeds ‘mooier!”

Maak vrijblijvend een afspraak

Klik hier of bel 06-27387778.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!