PRESENTATIE

INFORMATIEVE EN INTERACTIEVE PRESENTATIES

Voor particuliere groepen en verenigingen

Over de onderwerpen:

– Uiterlijk, kleding en identiteit

– Kleur: wat doet het met ons, wat doet het voor ons

Uiterlijk, Kleding en Identiteit

In deze presentatie staat het inzicht in de relatie tussen innerlijke kenmerken en gemoedstoestanden en de uiterlijke presentatie centraal. Hoe herken je je eigen kenmerken/ kwaliteiten en hoe zijn die zichtbaar in je uiterlijke communicatie of hoe kun je die zichtbaar maken. Wat is de rol van kleding, lichaamshouding/ kenmerken, haardracht, lichaamsverzorging. Wat is het nut van een authentiek uiterlijk. Hoe speelt de omgeving, de omstandigheid een rol. Hoe verhoudt zich dit alles tot het begrip ‘imago’. In mijn presentaties stimuleer ik bij voorkeur een interactieve sfeer

Kleur, wat doet het met ons, wat doet het voor ons

Kleur is voor de meeste mensen niet meer dan een gegeven. Als docent kleurenleer heb ik er bijzonder veel plezier in om het prachtige fenomeen dat ‘Kleur’ heet tot leven te wekken en de mensen na de presentatie naar huis te laten gaan met een andere blik op hun omgeving. Kleur is namelijk niet alleen vaak wonderschoon, maar soms ook heel effectief, beïnvloedend, soms ook gevaarlijk of juist helend. Kennis van kleur maakt dat je kleur kunt inzetten voor je eigen welbevinden, maar je gaat je omgeving ook beter begrijpen. Zeker daar waar kleur wordt gebruikt door anderen om ons te beïnvloeden.

Een aantal ervaringsoefeningen zijn onderdeel van deze presentatie, die gezien het onderwerp vanzelf tot interactie leidt.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!