Twijfel, wie kent het niet…

Als je in de spiegel kijkt, vertrouw je dan op je eigen oordeel, of twijfel je en hoor je toch nog even graag wat een ander er van vindt?

Een paar maanden geleden werd ik gevraagd door Marijke. Ze wilde een stijladvies: “Ik ben altijd aan het twijfelen, ik weet echt niet wat bij me past”.

Na een kopje thee en een gesprekje begaven we ons naar de klerenkast. Al pratend en passend haalde Marijke steeds weer nieuwe voorraad, haar garderobe bleek onuitputtelijk. Het overzicht kwijt, hoezo twijfel….!

Op een bepaald moment moest ik echt ingrijpen. Het bed was bedekt met een enorme berg kleding, als het effect van een popcornmachine. “VEEL” bleek het thema waar we mee te maken hadden, zowel in de sprankelende persoon van Marijke, als in de hoeveelheid en de variëteit van haar kleding.

Marijke had eigenlijk gehoopt, dat ik voor haar zou gaan bepalen wat bij haar paste, zoals dat gaat op de televisie. Iemand pakt dan rigoureus je kledingkast aan en gaat dan voor jou bepalen wat weg moet en wat nog wel kan! Vervolgens krijg je te horen wat jou dan wel past en alles is opgelost!!

Maar zo werkt het natuurlijk niet! Als je in een winkel of in je kledingkast een ander laat bepalen wat goed voor jou is, dan leg je je uiterlijk en je gevoel in feite in de handen van een ander.

Dat mag en kan toch niet!!!
Maar wat als je het zelf niet aanvoelt, een beetje onzeker bent, als je je eigen gevoel en oordeel niet durft te vertrouwen. Zeker is dan hulp aan te bevelen en soms moeten dingen ook effectief aangepakt worden, maar altijd met respect en wederzijdse goedkeuring.

Ik moest Marijke teleurstellen, ik zou niet voor haar gaan bepalen wat weg moest en wat mocht blijven.

Maar dat opende wel meteen de deur naar een duurzame oplossing met inzicht en bruikbare handvatten.

Marijke moet het vooral zelf doen, het heft in eigen handen nemen met mij als coach aan de zijlijn.

Ik heb met Marijke een aantal effectieve methoden doorgenomen, waarmee zij stapsgewijs zelf haar garderobe gaat ordenen. Op een manier die bij haar past, want anders gaat het toch niet werken.

Daarnaast werkt Marijke aan de hand van haar kledingkast en het huidige modebeeld aan een proces dat haar bewust maakt van haar persoonlijke behoeften en kwaliteiten. Spelenderwijs leert ze in de spiegel zien dat ze haar eigen gevoel mag vertrouwen.

Zo werkt integraal Imago-Kledingadvies. Zo werk ik de laatste jaren aan bewustwording in plaats van een kant en klare oplossing.

Je eigen gevoel en keuzes durven vertrouwen. Weten wat jou bijzonder maakt en daardoor je grenzen durven verleggen. In je uiterlijk, maar indirect ook in de uitdagingen die je tegenkomt.

Ik ben er van overtuigd, dat het Integraal Imago-Kledingadvies een belangrijke toegevoegde waarde is bij het bevorderen van zelfvertrouwen. Het gaat namelijk niet om “uiterlijk vertoon”. Zelfvertrouwen begint bij het waarderen van jezelf in de spiegel. Het persoonlijk oordeel van elke buitenstaander is daarbij onbelangrijk. Tenzij dat oordeel jou in je waarde zet.
Wil je zelfbewust keuzes maken over hoe je eruit wilt zien? Twijfel dan niet langer, maar maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek, dan kunnen we zien wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Neem voor meer informatie contact op via mijn website.

Niet twijfelen, maar grenzen verleggen!

Ik kijk natuurlijk zelf ook regelmatig in de spiegel en zeker niet alleen voor mijn uiterlijk.

Zoals je inmiddels weet ben ik een boek aan het schrijven over de kracht van je eigen stijl. In het schrijfproces kom ik mijn eigen spiegelbeeld en twijfels regelmatig tegen.

Twijfelen is een mooie eigenschap, je staat even op een kruispunt van wegen en er staan geen borden. Hoe mooi is het als je eigen vertrouwen binnenin je dan zegt: “Het is goed, heb vertrouwen! Je eigengevoel kan nooit fout zijn.”

Ik geniet en verrijk mezelf vervolgens met de ‘verrassingen’ die onvermijdelijk op mijn pad komen.
Het schrijven van dit boek is een avontuur, het maakt me een completer mens.

De kracht van mijn eigen stijl gaat in alle opzichten over het volgen van mijn gevoel bij het maken van uiterlijke en innerlijkekeuzes. Over het omarmen van mijnspiegelbeeld en het lef hebben om zowel in mijn uiterlijk als bij de dingen die op mijn pad komen de uitdaging te durven aangaan.

Zelfvertrouwen begint bij de relatie die je opbouwt met je spiegelbeeld!

Blijf me volgen, ik houd je op de hoogte van mijn vorderingen.