Typisch een Lente’type

IMG_1698
Typisch een lente(type) !

Het is april, de wind waaide de laatste weken woest om onze oren. Regen, ja zelfs sneeuw en hagel veroorzaakten rampen in het verkeer, de tulpen in de Bollenstreek stonden er triest bij. In 1962 hadden we een hittegolf in april, het is elk jaar weer anders en heel af en toe, ja héél af en toe, dan spreken we van een “echte” lente.

Net zo min als je maar zelden kunt spreken van een typisch “lenteseizoen” helder, warm en fris van kleur, zo is het bij een kleurenanalyse ook niet reëel om de hele bevolking in 4 hokjes te verdelen: Zomer; Herfst; Winter; en Lente.
Elk mens is zo mooi anders en juist dat unieke kan met behulp van kleur en kleding zo zichtbaar worden gemaakt.

Het is er in geslopen, het idee, dat een kleurenanalyse uitwijst wat voor kleur “type” je bent, samen in een hokje met al die andere zelfde “types”?!……..
Zet willekeurig 100 ‘lentetypes’ op een rijtje en je zult zien, dat ze allemaal verschillend zijn. Uiterlijke kleuren zijn sowieso héél divers, kijk maar eens naar het verschil in kleur, glans en diepte van huid en haar en heb je ooit echt goed in je eigen ogen gekeken, daar gaat een wereld voor je open. Niet in de laatste plaats is er ook nog de kleur van je hart, de kleur en kleurnuance die tot uitdrukking brengt hoe jij van binnenuit schittert, glanst, straalt, glinstert of misschien wel gloeit.

Dit “hoogst persoonlijke kleurenpaspoort” draag je van nature bij je en is even uniek als jouw vingerafdruk! Jouw natuurlijke kleurenpalet, dat jou zo bijzonder “anders” laat zijn dan alle andere mensen. Deze persoonlijke kleurencode past niet in een hokje, of allemaal hetzelfde volgens de laatste trend…..

Het leren herkennen van je eigen kleuren is een proces, dat een verandering in je leven in gang kan zetten, maar het vraagt tijd om je er bewust van te worden. Kleur is complex, het heeft invloed op emoties, kleur vertolkt jouw energie, jouw manier van ‘zijn’, daar moeten we zorgvuldig mee omgaan.
Niet in hokjes stoppen dus!! Geen standaard lentewaaier, omdat die eenvoudig niet de lading dekt. Helemaal geen label als het even kan, maar inzicht in de kleurkenmerken die jij bij je draagt, waarin jouw natuurlijke schoonheid tot z’n recht komt. Een kleurkaartje slechts als steuntje in de rug.
Zo onderscheid jij je van anderen, mogelijk warm als een lente, maar misschien wel gepoederd in plaats van helder, diffuus als de ochtenddauw in mei! Of misschien is jouw kleuring wel zoals de stormachtige dagen die achter ons liggen, koel en warm van kleur, soms helder, maar soms ook heel fraai donker……..

Zoveel variaties als het lenteweer ons voorschotelt, zo gevarieerd zijn ook de lente-, zomer-, herfst- en wintertypes.
Misschien heb ik je met mijn gedachten kunnen prikkelen, is dat zo en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van jouw hoogst persoonlijke kleuren, kijk dan eens op mijn site en neem dan contact op…..
contact