Ze moeten me maar nemen zoals ik ben

En zo is dat!
Wat zou het mooi zijn als een ander je neemt zoals je bent, zodat het geen rol meer speelt hoe je eruit ziet.

Dieren herkennen zichzelf niet in de spiegel
Soms denk ik wel eens, waren we maar dieren dieren…… Stel je toch eens voor! Je staat op, je schudt je lijf een keer lekker door elkaar, je rekt en gaapt een keer en alles zit op z’n plek.
Klaar om de dag te beginnen!

Géén douche, je make-up is permanent, géén kledingkast of spiegel. Het is zoals het is en alle andere dieren weten wat ze aan je hebben. Hoe anderen eruit zien is voor jou alleen belangrijk als het gaat om gevaar of om de liefde..

Maar ja,… wij zijn mensen en wij herkennen onszelf wél in de spiegel. Het is zo makkelijk om te zeggen, dat een ander je moet nemen zoals je bent, maar neem je jezelf wel zoals je bent, weet je wel wat je van ‘jezelf’ aan anderen laat zien?

Uiterlijk is meer dan leuke kleren
Aan je uiterlijk valt meer af te lezen dan je denkt. Als anderen naar je kijken, dan maken ze onbewust een verhaal aan de hand van wat ze zien, dat gebeurt bij iedereen en omgekeerd doe je dat zelf ook.
Objectief in je eigen spiegel kijken is een kunst die je ver kan brengen.

Je uiterlijk spreekt een taal zonder woorden
We lezen wat af bij elkaar! Gelukkig doe je dat voornamelijk onbewust, maar dat betekent ook, dat je je vaak net zo onbewust bent van de signalen die je zelf uitzendt. En bewust of onbewust, anderen reageren wel op die signalen.

Ondernemers
Geregeld coach ik ondernemers, die een gericht doel voor ogen hebben. Hun uiterlijke presentatie en hun kledingkeuze waren in het ondernemen niet hun eerste prioriteit.
Het gaat immers om inhoud kwaliteiten!

Precies, daar gaat het ook om, maar als het beeld dat je neerzet die kwaliteiten vervolgens verbergt, of erger nog, als je uitstraling die kwaliteiten tegen spreken of zelfs teniet doen, dan sta je uiteindelijk weer op achterstand.

Zo was het Dennis, die zich in zijn spijkerbroek met 20 zakken, z’n t-shirt met wilde opdrukken en de legerkistjes aan zijn voeten aan mij voorstelde en mij meedeelde, dat hij een goeie tekstschrijver was. Hoe snel wil je je klanten overtuigen…. Inmiddels is hij behoorlijk succesvol. Hij is nog steeds zichzelf, maar nu straalt hij vakmanschap uit. Hij was verrast door de spiegel die ik hem letterlijk en figuurlijk voor hield. ‘Ik vond een stukje van mezelf’ schreef hij in de referentie die hij voor me achterliet.

Als je je kwaliteiten niet zichtbaar maakt
Als je kwaliteit wilt verkopen, dan moet je ook kwaliteit laten zien. ‘Ze moeten me maar nemen zoals ik ben’ is een gevaarlijke uitspraak voor ondernemers.

Integrale imago coaching brengt je heel dicht bij ‘wie je bent’, de absolute voorwaarde om het beste uit jezelf naar boven te halen en in te zetten voor je succes en een zelfverzekerd gevoel. Je groeit hierdoor in je mens-zijn en dan..
..nemen mensen je zoals je bent!

Kleding advies, imagoadvies, je gaat het waarderen als je begrijpt hoe een en ander bij jou specifiek in elkaar zit. Er is geen standaard van do’s en don’ts, bij ieder mens werkt het anders.

Boek
Mijn boek maakt vorderingen. Ook een schrijfproces is een spiegel, maar confrontatie is de beste weg vooruit. In dat groeiproces kom ik mezelf ook geregeld tegen..
Inmiddels kan ik de titel aan je prijs geven. Die voelde goed al vanaf het begin:

‘De nieuwe kleren van de Keizer’

Ik leg hem ter inspiratie bij je neer.