Zakelijk imago

I am Interactive

Click to inspect, then edit as needed.

Hoe kleed je je effectief, ontspannen en zelfverzekerd in zakelijke omstandigheden?

Ondernemer, werknemer, werkgever of sollicitant, wie of wat je ook bent, je wilt duidelijk neerzetten wie je bent en wat jouw sterke kanten zijn.

Het zou makkelijk zijn als een zakelijk imago ‘pasklaar’ was. Stel je voor ‘je trekt een pak aan en voila je straalt uit dat je een zakenman bent’! Helaas, ‘Kleren maken niet de man’ , de man/vrouw moet de kleding van binnen uit met overtuiging kunnen uitdragen. Natuurlijk hoef je daarbij een uitdaging niet uit de weg te gaan, maar je moet daarbij niet uit je natuurlijke evenwicht raken. In dat geval breng je anderen in verwarring en dat is nou precies niet je doel!. Kleding kan je persoonlijke kwaliteiten versterken, ondersteunen, maar ook afbreken. Anderen merken dan bewust of onbewust dat er iets niet klopt.

“Een pak past pas een uiterlijk als het innerlijk past”Van Nguyen

Het kan zomaar zo zijn, dat je zakelijke kleding juist te krachtig, of misschien zelfs te prachtig is, waardoor je je niet kunt ontspannen of waardoor je niet geloofwaardig over komt. Dit zien we gebeuren bij sollicitaties, als iemand zich formeler of netter kleed dan hij in werkelijkheid is. Dat is jammer en soms pijnlijk voor het succes dat je beoogt. Er is een duidelijk verschil tussen overtuigend en geloofwaardig.

Hoe het in zijn werk gaat? Zie Imago Advies.

Soms zit het in details en ben je jezelf er niet van bewust dat je kleding zo’n invloed heeft. Zie hieronder het voorbeeld van Christel.

HET IMAGOTRAJECT VAN Christel Reus

Christel heeft een verfijnde ‘eigen’ stijl, ogenschijnlijk heeft zij daar vanuit mijn vakgebied geen advies bij nodig. Christel staat aan het begin van een nieuwe wending in haar carrière en wil graag goed van start gaan. Na een inleidend gesprek wordt duidelijk, dat Christel toch een vraag heeft over haar kledingkeuze. Inderdaad weet zij zich heel smaakvol en uniek te kleden, ze heeft gevoel voor kwaliteit, weet kleuren en materialen prachtig te combineren, maar ‘het mag wat meer ontspannen!’ Christel voelt een rem op de uitbundigheid in haar functioneren. Ze heeft zeker humor, is vriendelijk, kan aanstekelijk lachen, maar haar gevoel voor perfectie, de beheersing mag wat losser. Lees hier het volledige verhaal van het imagotraject van Christel.

Maak vrijblijvend een afspraak en creëer jouw zakelijke kansen

Klik hier of bel 06-27387778.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!