Zakelijk imago

I am Interactive

Click to inspect, then edit as needed.

De meest succesvolle verbinding tussen wie je bent en hoe je eruit ziet in een zakelijke  gelegenheid. Hoe kleed je je effectief, zodat jij je sterk voelt en de ander dat ook in jou ziet?

Ondernemer, werknemer, werkgever of sollicitant, wie of wat je ook bent, je wilt zakelijk duidelijk neerzetten wie je bent en wat jouw sterke kanten zijn.

Het is een misverstand dat een zakelijk imago ‘maakbaar’ is, het zou makkelijk zijn als het wel zo was, stel je voor ‘je trekt een pak aan en voila je straalt uit dat je een zakenman bent’! ‘Kleren maken niet de man’ , de mens in de kleding straalt uit of hij past bij het pak. Natuurlijk kun je altijd een uitdaging aangaan door iets te doen dat buiten jouw comfortzone ligt, zolang het je niet uit je evenwicht haalt en zolang het de ander niet in verwarring brengt. Soms denk je in kleding de kracht te vinden die bij jouzelf ontbreekt, niet zelden merkt de ander dan bewust of onbewust op dat er iets niet klopt.

“Een pak past pas een uiterlijk als het innerlijk past”Van Nguyen

Het kan het zomaar zo zijn, dat je zakelijke kleding juist te krachtig, of misschien zelfs te prachtig is, waardoor je je niet kunt ontspannen of waardoor je bij een gelegenheid zomaar je zelfvertrouwen kwijt bent. Dit zien we gebeuren bij sollicitaties, als iemand zich formeler of netter kleed dan hij van binnenuit kan uitstralen. Dat is jammer en soms pijnlijk voor het succes dat je beoogt.

Hoe het in zijn werk gaat? Zie Imago Advies.

Soms zit het in details en ben je jezelf er niet van bewust dat je kleding zo’n invloed heeft. Zie hieronder het voorbeeld van Christel.

HET IMAGOTRAJECT VAN PRI COACH CHRISTEL REUS

Christel heeft een verfijnde ‘eigen’ stijl, ogenschijnlijk heeft zij daar vanuit mijn vakgebied geen advies bij nodig. Christel staat aan het begin van een nieuwe wending in haar carrière en wil graag goed van start gaan. Na een inleidend gesprek wordt duidelijk, dat Christel toch een vraag heeft over haar kledingkeuze. Inderdaad weet zij zich heel smaakvol en uniek te kleden, ze heeft gevoel voor kwaliteit, weet kleuren en materialen prachtig te combineren, maar ‘het mag wat meer ontspannen!’ Christel voelt een rem op de uitbundigheid in haar functioneren. Ze heeft zeker humor, is vriendelijk, kan aanstekelijk lachen, maar het gevoel voor perfectie, de beheersing mag wat losser. Lees hier het volledige verhaal van het imagotraject van Christel.

Maak vrijblijvend een afspraak en creëer jouw zakelijke kansen

Klik hier of bel 06-27387778.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en je zult op de hoogte blijven van onze collecties, laatste lookbooks en exclusieve aanbiedingen.

Inschrijven!